miercuri, 16 noiembrie 2022

  La data de 14 noiembrie, Campania Națională ,,Să citim împreună ” a ajuns și în satul Mingir, o localitate pitorească cu o istorie bogată si ce e mai de preț în acest sat sunt locuitorii . Protagonistul acestei campanii a fost îndrăgitul poet, scriitor, dramaturg și folclorist român din Republica Moldova, Iulian Filip .
Am fost plăcut întâmpinați de Administrația Publică Locală în frunte cu primarul satului , dnul Chițanu Ilie, directoarea bibliotecii publice din sat dna Valentina Chițanu, directorul casei de cultură dnul Rusu Alexandru precum și bibliotecarele din satele vecine, Zinaida Mazuru, Angela Tornea. Evenimentul s-a organizat în incinta școlii unde au participat profesori, elevi, bibliotecari și personalități notorii din localitate ca: Iacob Lupanciuc și Ion Gălușcă .
Cartea ,,Pâine de la Iepure” a fost ,,dejghiocată” de copii așa cum a menționat Iulian Filip prin jocul scenic a acestei cărți. Pe această cale îi mulțumim dlui Mihai Sîrbu , conducătorul de teatru ,,Ghioceii” care a muncit cu acești minunați copii . Agenda evenimentului a fost destul de încărcată și a inclus unele atracții turistice ca: Muzeul de Istorie, ghidat de Elena Mircos; Biblioteca Publică și Memorialul aflat în centrul satului urmat cu depunerea de flori la Monumentul ridicat în memoria ostașilor mingireni căzuți în cele două războaie mondiale.
Spre seară am plecat din această localitate mulțumiți cu ideea că neapărat ne v-om întoarce în acest sat multicolor de farmecul toamnei.



 






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu