marți, 15 noiembrie 2022

14 noiembrie.  Calculatorul pentru toți- Serviciu modern de bibliotecă!

Calculatorul: benefic sau nu copiilor?
În timpul nostru hiperactiv în care cunoaşterea calculatorului și a internetului sunt componente cheie ale succesului în viața unui copil, există mai multe întrebări cu privire la beneficiile și pericolele calculatorului și a internetului pentru copii.
Nu este un secret faptul că, computerul a intrat în viața copiilor noștri, ca ceva absolut normal, ca televizorul, masinile si calatoria in spatiu. El nu mai este demult un miracol pentru noi și pătrunde treptat în toate sferele de activitate. Iar pentru copii, aceasta nu este ceva special și devine o jucărie obișnuită.
Îngrijorarea părinţilor despre influienţa calculatorului nu este legată de careva radiaţii puternice pe care le-ar emite sau că micuţul ar putea fi corentat (calculatoarele moderne nu sunt un pericol în acest sens) dar mai degrabă în pericolul pe care îl ascunde prin fascinaţia sa şi mulţimea de posibilităţi pe care le oferă.
Cel mai mare "rău" desigur constă în faptul că mulţi copii (dar şi adulţi), nu respectă nişte reguli simple pentru a reduce la minim influienţa negativă a calculatorului asupra sănătăţii, mai concret să nu-şi strice vederea, să nu-şi încovoaie coloana şi să nu devină dependenţi psihologic de această jucărie electronică.
Astfel, oferind copilului un calculator fără îndoială aduc multe beneficii, ar trebui să conștientizăm responsabilitatea și să-i explicăm corect și să învățam copilul să-l folosească. La urma urmei, depinde de noi dacă acest calculator îi va aduce beneficii sau va dăuna copilului.
În sala Multimedia din cadrul Bibliotecii Publice Raionale ,,ÎPS A.Plămădeală”din Hîncești , bibliotecara pas cu pas explică copiilor cum și în ce măsură ar trebui să se producă "cunoştinţa" calculatorului, și cum să dezvolte competențele folosirii acestuia la copii, precum și ce greseli nu ar trebui să se admite în faza inițială pentru a evita dependenta de Internet în adolescenta .








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu