luni, 19 septembrie 2022

Seminar raional pentru bibliotecarii din raionul Hâncești

    La data de 16 septembrie, în incinta Biblioteca Publica Raionala ÎPS Antonie Plamadeală" Hîncesti s-a desfășurat seminarul raional pentru bibliotecarii din rețeaua de biblioteci din raionul Hâncești. Seminarul a fost axat pe subiectul implementării priorităților profesionale ale anului 2021 – 2022, în cadrul căruia au fost împărtășite istorii de succes din activitatea bibliotecilor din teritoriu.
Moderatorul activității a fost Valentina Cotorobai , specialist principal Direcţia Cultură şi Turism Hînceşti , care a venit cu un șir de specificări și recomandări în raport cu activitatea bibliotecarilor.
Tot aici, Elena Golubnic Railean, metodist în cadrul Bibliotecii Publice Raionale a venit cu o instruire întru susținerea educației de alfabetizare mediatică pentru bibliotecari și anume ,,Dezvoltarea gândirii critice și fenomenul știrilor false.”
În același context, Darii Tatiana, directorul Bibliotecii Publice Raionale a vorbit despre o nouă platformă de dezvoltare a rețelei de biblioteci și anume: ,,Bloggingul în contextul comunitar hînceștean.”
A completat subiectul Tatiana Neaga bibliotecar principal în cadrul Bibliotecii Raionale care a vorbit despre sistemul de raportare online.
Ulterior, șapte biblioteci din raion (B.P. Pogănești, B.P. Crasnoarmeiscoe, B.P. Ciuciuleni, B.P. Sărăteni, B.P. Fundul Galbenei, B.P. Logănești, B.P. Mereșeni) au împărtășit istoriile lor de succes din cadrul activităților desfășurate la bibliotecă în colaborare cu comunitatea și partenerii de încredere.









































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu