La data de 22 septembrie, în cadrul Clubului raional de lectură Hîncești, a avut loc discuția cărții: „Frunze de dor” de Ion Druță. Au participat bibliotecari și copii din localitățile raionului.
Romanul “Frunze de dor” cuprinde o perioadă scurtă din primavară până în toamna anului 1945, ultimile luni de război şi primele luni de pace. E un răstimp bogat în evenimente de importanţă cardinală pentru om şi pentru ţară: sfârşitul războiului, întoarcerea la munca paşnică, cicatrizarea unor răni sufleteşti. Timpurile sunt grele dar viaţa şi tinereţea triumfă – tinerii de 16-17 ani muncesc în ogoare, trăiesc primele iubiri şi drame, dansează la club... îşi primesc viaţa. „Ion Druță a avut tăria și consecvența de a spune lucrurilor pe nume și de a demonstra că albul e alb, iar negrul e negru chiar și atunci când propaganda oficială se străduia din răsputeri să afirme contrariul. Tocmai acest lucru atotputernicii zilei nu i-l puteau ierta autorului Frunzelor de dor.” Haralambie Corbu
„Frunze de dor” a fost opera care l-a consacrat pe Ion Druță și nu doar pe el , zic eu, toată literatura noastră și conștiința. Eugen Lungu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu