miercuri, 28 decembrie 2022

🎀Colectivul Bibliotecii Publice Raionale ,,ÎPS Antonie Plămădeală” din Hîncești vă dorește un an nou fericit , împlinit cu multe realizări și evenimente frumoase! Să aveți parte de multă căldură în suflet și în casă, bucurie în inimă, multă sănătate și putere de muncă.
Fie că lumina sărbătorilor de iarnă să vă călăuzească pe calea cea bună. Vă dorim o atmosferă plăcută în căminul familial, dragostea celor apropiați, respectul partenerilor și colegilor. La mulți ani !Sărbatori fericite!




































marți, 27 decembrie 2022

 26 decembrie. Instruire online - „Diseminarea succeselor și bunelor practici prin mass-media, materiale promoționale, panouri informative etc.” pentru bibliotecarii din Rețeaua de biblioteci Hîncești.
Diseminarea informațiilor este procesul prin care faptele sunt puse la dispoziția publicului larg. Modul în care indivizii și alte organizații comunică informații a crescut enorm în ultimii ani. Nu se mai limitează la conversația față în față sau la schimbul de corespondență scrisă. Tehnologia a jucat un rol important în schimbarea modului în care informațiile sunt diseminate.







marți, 20 decembrie 2022

 19 decembrie. Instruire online - „Biblioteci Virtuale” pentru bibliotecarii din Rețeaua de biblioteci Hîncești.
O bibliotecă virtuală este o colecție de resurse disponibile pe unul sau mai multe sisteme informatice, unde este furnizată o singură interfață sau un punct de intrare la colecții. Mai mult decât un simplu mijloc de colocare a resurselor electronice (materiale full-text, baze de date, media și cataloage), o bibliotecă virtuală oferă și servicii de asistență pentru utilizatori, cum ar fi referință, împrumut interbibliotecar, asistență tehnică etc.









luni, 19 decembrie 2022

 Infograficul Serviciului electronic ,,Ajutor la contor”


 16 decembrie. Poveste de Crăciun (Colind de Crăciun) (în engleză A Christmas Carol, titlul original fiind A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas, Colindă de Crăciun în proză, poveste de Crăciun cu fantome) este o nuvelă scrisă de autorul englez Charles Dickens despre un om morocănos și mizantrop și despre transformarea suferită de el după ce primește vizita a patru fantome în ajunul Crăciunului. Cartea a fost publicată pentru prima oară la 19 decembrie 1843 cu ilustrații de John Leech, având un mare succes comercial și primind laudele criticilor. Povestea a fost văzută ca o acuză la adresa capitalismului industrial al secolului al XIX-lea și a jucat un important rol în reinventarea acestei sărbători ca una de veselie în Marea Britanie și în America după o perioadă în care fusese sărbătorită într-o manieră solemnă și sobră. Colind de Crăciun rămâne o nuvelă de succes, fiind mereu retipărită și constituind baza mai multor creații artistice cinematografice sau muzicale.






miercuri, 14 decembrie 2022

 Campania Hour of Code/ Ora de Programare la centrul Multimedia din Hîncești!!!

La data de 13 decembrie, la Biblioteca Publică Raională ,,Î.P.S. Antonie Plămădeală” Hîncești, a avut loc o activitate de inițiere în programare pentru copii, ,,Grinch Hour of Code” . Elevii Școlii Mihai Viteazu au învățat cum să salveze Crăciunul de la Grinch! În această activitate există 20 de niveluri de provocări de îndeplinit. Activitatea devine mai dificilă pe măsură ce progresezi prin lecție. Copiii s-au bucurat de muzica și scenele de vacanță în timp ce exersau abilitățile de codare!
Ce înseamnă Campania Hour of Code / Ora de Programare?
Este o mișcare globală care se desfășoară simultan în cira 180 de țări,
pentru a inspira copiii, tinerii, adulții din întreaga lume să învețe bazele
programării. Scopul acestei inițiative este de a promova utilizarea
tehnologiilor pentru învățare și dezvoltare și de a arăta că programarea
este accesibilă oricărei persoane, indiferent de vârstă și pregătire.
La finele activității copiii au primit câte o diplomă de participare în cadrul orei de programare.