luni, 29 aprilie 2024

 La data de 26 aprilie , biblioteca noastră a fost vizitată de un grup de bibliotecari din bibliotecile școlare din cadrul Direcției Generale de Învățământ Cantemir, care au făcut o excursie în Palatul Manuc bei, un punct de atracție fiind, desigur, și biblioteca raională de la mansarda Palatului. Directorul bibliotecii, Tatiana Darii, le-a făcut cunoștință cu spațiile instituției și le-a vorbit despre serviciile oferite utilizatorilor, menționând cât de importante sunt parteneriatele stabilite cu diverse instituții, dar și modernizarea instituției pentru a fi atractivă pentru public și utilă pentru societate. De asemenea, în contextul Zilei Drapelului de Stat al RM, marcată la 27 aprilie, bibliotecarele au făcut o poză cu Tricolorul. Colegele din Cantemir au rămas plăcut surprinse de biblioteca noastră frumoasă, de colecția bogată de carte și de serviciile diversificate! Suntem mereu bucuroși de oaspeți cărora să le împărtășim experiența noastră și bunele practici!



















vineri, 26 aprilie 2024

 La data de 25 aprilie, în GM Logănești s-a desfășurat o activitate deosebit de frumoasă, organizată de instituția de învățământ în comun cu Biblioteca publică locală, și anume întâlnirea elevilor cu scriitoarea pentru copii Ada Zaporojanu. La această întâlnire au participat și oaspeți din raion - Tatiana Darii, directorul Bibliotecii publice raionale, Elena Zaițev, metodistă, și Olesea Sîrbu, șef Filiala Copii, dar și bibliotecare din bibliotecile satelor din jur. Invitata a fost întâmpinată cu ropote de aplauze de către copii, cu tradiționala pâine și sare, precum și cu buchete imense de flori, ceea ce a demonstrat cât au fost de bucuroși și nerăbdători copiii să se întâlnească cu ea. Ei au recitat poezii din cărțile sale, au montat fragmente din scenete, au cântat și au făcut recenzii la cărțile preferate semnate de autoare. La rândul său, Ada Zaporojanu le-a cântat copiilor mai multe cântece, au spus împreună poezii și numărători, interacționând cu ei într-un mod distractiv și captivant. În final, copiii au asaltat-o pe scriitoare în dorința de a-i procura cărțile pentru biblioteca personală. Fiecare întâlnire cu un scriitor este o ocazie de a-i aduce pe copii mai aproape de carte și de a le cultiva interesul pentru lectură. Putem remarca buna pregătire a elevilor, grație implicării profesorilor și bibliotecarei, fapt care este demn de laudă! Așteptăm noi întâlniri cu Ada Zaporojanu, scriitoarea care și-a dedicat întreaga viață copiilor!





















joi, 25 aprilie 2024

 La data de 22 aprilie, Asociatia Bibliotecarilor din Republica Moldova a organizat Festivitatea de Celebrare,, Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții și Dreptului de Autor "care a avut loc în incinta Teatrul Național Eugene Ionesco. Directorul Biblioteca Publica Raionala ÎPS Antonie Plamadeală" Hîncesti , Darii Tatiana a fost decernată cu o Diplomă de Onoare din partea Ministerului Culturii în semn de înaltă recunoștință și apreciere pentru performanțe în activitate!Surpriza zilei a fost vizionarea piesei ,, Arta Conviețuirii "de Yasmina REZA. Mulțumim ABRM pentru acest eveniment frumos!












luni, 22 aprilie 2024

23 Aprilie - Ziua Bibliotecarului

 Pentru vizualizare accesați linkul de mai jos 👇

23 Aprilie - Ziua Bibliotecarului. | By Biblioteca Publica Raionala ÎPS Antonie Plamadeală" HîncestiFacebook



 O bibliotecă modernă începe de la un bibliotecar inovator!

A fi bibliotecar inseamnă cunoaștere, perseverență, cultură, răbdare, amabilitate, spirit critic, creativitate, curiozitate intelectuală și rigoare. Pro­fesionistul din bibliotecă nu este un simplu angajat care difuzează cartea sau informaţia în format tipărit, el este un agent cultural şi educaţional, el face cultură la locul său de muncă, el ne îndrumă pe drumul cărții și al lecturii”. Felicitări stimați colegi cu ocazia Zilei Mondiale a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului!








 

👩‍🏫🧑‍💼 La data de 18 aprilie, Diana Balacci, bibliotecară de la Biblioteca Publica Raionala ÎPS Antonie Plamadeală" Hîncesti a participat la Sesiuni de instruire pentru formatori digitali, organizate la Agenția de Guvernare Electronică.
👩‍💻44 de bibliotecari din diferite localități ale țării și-au consolidat capacitățile în utilizarea eficientă a serviciilor publice electronice și vor deveni formatori digitali pentru alți 4000 de bibliotecari, care la rândul lor vor ajuta membrii comunităților să beneficieze de servicii publice electronice.
📧Peste 60% din bibliotecile din țară oferă acces la Internet, iar bibliotecarii care au obținut competențe digitale sporite pot contribui la instruirea cetățenilor în vederea utilizării serviciilor electronice la distanță.
📲Obiectivul este de a oferi cetățenilor servicii publice calitative, în timp rapid și în condiții de comoditate.
Parteneri: Institutul pentru Politici și Reforme Europene GIZ Moldova și Biblioteca Naţională a Republicii Moldova