joi, 24 octombrie 2013

Festivalul Naţional al Cărţii şi Lecturii în Biblioteca pentru copii, Hînceşti

    În scopul atragerii la lectură a copiilor, informării lor și promovării  literaturii pentru copii și adolescenți, în cadrul Festivalului Național al  Cărții și Lecturii ed. III, a fost desfășurat un vast program cultural informațional:
·         Expoziții de carte tematică „Cărți care știu totul”, „Copii în lumea cărților”, „Cărțile din care creștem”;
·         Expoziția desfășurată „2013 – Anul Spiridon Vangheli”.
   Una din activități „Maratonul lecturii estivale” a întrunit utilizatorii pasionați de lectură ai bibliotecii copii scopul fiind de a demonstra efectul și rezultatele lecturii estivale ca sursă de recreere. Copii au participat la un concurs literar „Jocul răvașelor” unde au descoperit cartea prin joc și s-au convins de faptul că numai lecturând descoperi frumosul și utilul. Pentru a demonstra ce loc ocupă cărțile în viața copiilor  ei au rezolvat testul „Cît de importantă este cartea pentru tine?”. Copiii au fost provocați să-și expună verbal impresiile din operele literare studiate. A fost apreciată ingeniozitatea copiilor, dezvoltarea abilităților de apreciere a valorilor estetice din operele lecturate în timpul vacanței.
   Organizatorii acestei activități, bibliotecarii au știut să mobilizeze copiii la discuții sincere despre lectură și carte.
   La sfârșitul activității copiii au fost menționați la diverse probe accentuîndu-se: ținuta lingvistică, dezvoltarea abilităților de apreciere a valorilor estetice din operele literare studiate.
   Juriul a desemnat învingătorii. Cîștigătorii au primit diplome și cadouri cu mențiune „Prietenul cărții”.
   Au fost menționați:
  •   „Cel mai ingenios și pasionat de lectură” – Oglî Ianoș cl. 5;
  •  „Cel mai bogat formular cu lecturi estivale” – Moraru Elena cl.5
  • „Cele mai frecvente solicitări de servicii informaționale „Vreau să știu”” – Covaș Valeria c. 4.


   Pentru devotament și atitudine deosebită față de carte și bibliotecă a fost menționată familia Cimpoieș „Prietenul cărții” care au primit o diplomă și un set de  carte valoroasă.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu