”Limba noastră cea română”
Ieri, 31 august, în contextul Sărbătorii Naționale ”Limba noastră cea română”, în Biblioteca publică raională s-a desfășurat un eveniment festiv dedicat limbii române, cu genericul ,,Limba Română – partea noastră de veșnicie”. La eveniment au participat scriitori, profesori, bibliotecari, elevi și utilizatori ai bibliotecii.
În deschiderea evenimentului, moderat de directorul bibliotecii, Tatiana Darii, cu o piesă la saxofon a evoluat absolventul Școlii de Arte ”Timotei Bătrânu”, Chiril Chiril, după care au fost prezentați oaspeții: Ana Onică, scriitoare, președintele Cenaclului literar-artistic ”Vocea generațiilor”, Valentina Cotorobai, specialist principal la Direcția Cultură și Turism Hâncești, Vera Tănase Patrașcu, profesoară de limba română la LT „M. Eminescu”, Nina Boinceanu, profesoară de limba română la GM ”M. Viteazul”, Anadela Tofilat, directorul Centrului de Creație pentru copii al primăriei Hâncești, Silvia Chirilă, magistru în istorie, Ludmila Cernei, profesoară la Școala de Arte ”Timotei Bătrânu”, Zinaida Panfil, conducătorul Cercului pentru copii ,,Etno Stil” al Centrului de Creație, Ion Croitoru, directorul Centrului de Tineret Hâncești, Sorin Popliuc, manager general radio ”Smile FM” Vaslui, Sergiu Grigoraș, autorul volumului de versuri ”Cred”, care au venit cu omagii pentru limba română, dar și îndemnuri: să fim frumoși ca ea, să o vorbim cu demnitate și s-o iubim mai mult.
Vera Tănase, împreună cu un grup de elevi de la LT ”M. Eminescu”, au prezentat un recital de poezie și cântece, prin care au adus elogii limbii, după care au evoluat cu un program artistic elevii GM ”M. Viteazul” și copiii cercului ,,Etno Stil”. Ulterior, Silvia Chirilă a vorbit despre structura și evoluția limbii române de-a lungul timpului, iar Ana Onică, care a venit cu un dar pentru bibliotecă, cel mai recent roman al său ”Lumină peste întuneric”, a vorbit despre frumusețea limbii române, numind-o ”o sărbătoare” și ”cea mai valoroasă bogăție a poporului nostru”. De asemenea, elevul Școlii de Arte ”Timotei Bătrânu”, Cristiano Ceban, a interpretat o piesă la pian, iar un grup de eleve de la LT ”M. Sadoveanu” au recitat un colaj de poezii dedicate limbii materne. La final, toți participanții au primit diplome și cărți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu