luni, 28 august 2023

La data de 25 august 2023, în cadrul Clubului raional de lectură Hîncești, a avut loc discuția cărților: „Împăratul muștelor” de William Golding și „Vin de păpădie” de Ray Bradbury. Au participat bibliotecari și copii din localitățile raionului.
Împăratul muștelor este un roman distopic din 1954 al scriitorului britanic, laureat al Premiului Nobil. Romanul prezintă un grup de băieți britanici blocați pe o insulă nelocuită și încercările lor dezastruoase de a se organiza. Principalele teme abordate includ tensiunea dintre gândirea colectivă și individualism, dintre reacțiile raționale și emoționale și dintre moralitate și imoralitate.
Dandelion Wine este un roman din 1957 al lui Ray Bradbury, plasat în vara anului 1928 în orașul fictiv Green Town, Illinois, bazat pe casa din copilărie a lui Bradbury, Waukegan, Illinois. Personajul principal al poveștii este Douglas Spaulding, un băiat de 12 ani. Întreaga vară este văzută mai ales prin ochii săi ca un timp al bucuriilor și al necazurilor. Douglas este imaginativ, fantezist și ocazional meditativ la starea lumii. De cele mai multe ori, își propune să se distreze, dar uneori se lasă în meditații filozofice pe subiecte, inclusiv viața și moartea, subiecte mai mature decât s-ar aștepta de la vârsta lui. De fapt, „Douglas” este al doilea nume real al lui Bradbury, în timp ce „Spaulding” este al doilea nume al tatălui său.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu