miercuri, 2 august 2023

 La data de 31 iulie, în cadrul Clubului raional de lectură Hîncești, a avut loc discuția cărților: „Romanul adolescentului miop” de Mircea Eliade și „De veghe în lanul secară” de J.D.Salinger. Au participat bibliotecari și elevi din localitățile raionului.

„Romanul adolescentului miop” este primul roman scris de Mircea Eliade. Romanul este bazat pe viața lui Eliade la liceu și spune povestea unui adolescent precoce cu ambiții literare. Eliade face într-adevăr un portret autentic al adolescentei, alcătuit din jocul prieteniilor si al iubirilor, din frământările si aspirațiile caracteristice vârstei. Cartea este scrisă pe baza jurnalului din adolescență a lui Eliade și a fost publicată după moartea acestuia. A apărut în 1989 în limba română, ulterior în 2016 fiind tradusă în limba engleză.
„De veghe in lanul de secara” continua sa fie, la peste cincizeci de ani de la apariție, cartea de căpătâi a adolescentei, considerat unul din Marile Romane Americane. Prin personajul principal, Holden Caulfield, Salinger creează o portret memorabil al adolescenței, plin de conflict, confuzie și un dor profund de autenticitate. Personajul Holden ne ajută să înţelegem că angoasele pe care le avem la un moment dat în viaţă pot fi oricând transformate într-un lucru productiv.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu