luni, 17 martie 2014

Copiii din Hincesti-la sfat cu bunicul din Humulesti (17 martie ,,Zilele Creanga")

      Este o frumoasa traditie de a organiza la inceputul lunii martie un amplu program de activitati in cadrul ,,Zilelor Creanga". N-a fost o exceptie nici anul acesta . Biblioteca copii si-a deschis larg usile pentru micii cititori dornici de a lectura din creatia marelui povestitor humulestean Ion Creanga. Prima zi a saptaminii a fost marcata cu genericul ,, Cartulie imi esti draga ,cu povestile lui Creanga ". Copiii au avut privilegiu sa ia cunostinta de o ampla expozitie de carte crengiana . A  fost amenajat un raft de carte ,,Magia povestilor lui I. Creanga " de asemenea au fost elaborate pliante si semne de carte.
     Biblioteca a fost vizitata de copiii de la gradinita N.4 din oras , care au venit cu un recital ,,Brinduse pentru Ion Creanga" apoi a urmat un moment ludic (desenarea eroilor din povestile lui Creanga ).
In fiecare zi a fost organizata ,,Ora povestilor". Ascultam povesti, in biblioteca copii din Hincesti.
Un grup de copii din clasele primare au facut o excursie prin biblioteca luind cunostinta cu fondul de carte apoi unele bibliotecare le-au organizat o calatorie literara in copilaria lui Ion Creanga cu genericul  ,,sa citim despre o fetita care-i zice Smarandita." La finalul saptaminii a avut loc sedinta clubului ,,Licurici". Prin carte spre cunostinte din intelepciunea populara. Tema sedintei fiind ,,Proverbe si zicatori in creatia scriitorului I. Creanga . La finalul sedintei a fost facuta o analiza a lecturii crengiene in baza formularelor .Participantii au primit diplome si materiale promotionale .Speram ca aceasta aniversare (177-a) a scriitorului I. Creanga le va ajuta sa pastreze vie opera sfatosului bunic din Humulesti.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu