luni, 29 iulie 2013

Vino, vino, dragă vară

         Ziua de 1 iunie este considerată Ziua Internaţională a Copiilor din întreaga lume. La noi este începutul verii, anotimp al bucuriei şi bogăţiei, care vrea să spună, că voi dragi copii sunteţi în viaţa noastră, a părinţilor voştri, a întregii societăţi, adevărata bucurie şi bogăţie. Este ziua în care, într-adevăr, ne aducem aminte că voi trebuie să fiţi permanent în atenţia celor mari.
       Noi, maturii, în măsura posibilităţii oriunde aţi fi ne străduim să vă creem condiţii abile, să fiţi înconjuraţi de grija şi dragostea noastră. Iar voi la rîndul vostru, trebuie să vă exprimaţi recunoştinţa prin dragoste, ascultare, bună purtare, sîrguinţă, fapte bune. Respectaţi pe cei vîrstnici, care vă sfătuiesc de bine ca să deprindeţi comportamentul cuviincios. Studiaţi mereu, ca să valorificaţi cele mai frumoase clipe din viaţa voastră, acum cînd cei maturi vă poartă de grijă.
       Folosiţi timpul eficient pentru formarea voastră ca oameni cu o cultură generală temeinică. Oricum, natura are grijă să vă ofere o vară întreagă de distracţii, o sărbătoare continuă ce se cheamă Vacanţa Mare.
       În acelaşi timp nu uitaţi de prietena voastră fidelă – Cartea. „Numai citind mereu, creerul tău va deveni un laborator nesfîrşit de idei şi de imagini” – ne îndeamnă Mihai Eminescu. În cele trei luni de vară există suficient loc şi pentru lectură, adică pentru „hrana spirituală”. Luaţi mai des cartea în mînă, oriunde vă aflaţi: acasă, pe canapea, în transport, la mare pe plajă, în poiana din codru, pe banca din parc. Căci cartea nu are nevoie să fie conectată la priza electrică, ci solicită doar o singură condiţie: să te conectezi tu la ea, la conţinutul ei. Căci cum zicea strămoşul nostru cronicar Miron Costin că „...nu ieste zăbavă mai plăcută şi mai cu folos decît cititul cărţilor.”
       Biblioteca publică raională „Antonie Plămădeală” este la dispoziţia voastră, dragi copii, şi vă aşteaptă să vă cufundaţi în miracolul cărţilor preferate şi să le savuraţi frumuseţea şi înţelepciunea, căci lucru ştiut, cartea nu are vacanţă – ea vă aşteaptă întotdiauna, în fiece zi.
       Minunată zi de 1 iunie să vă aştearnă trainice cărări de prietenie între voi şi Bibliotecă.

                    Mariana Jalbă, Biblioteca publică

                   raională  „Î.P.S.Antonie Plămădeală” 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu