vineri, 5 aprilie 2024

 La data de 4 aprilie , în cadrul ,, Săptămâna Lecturii și a Cărții pentru Copiii", picii din grupa pregătitoare ,,Scufița Roșie"de la grădinița ,,Andrieș" au avut ocazia de a fi oaspeti la biblioteca publică,sub îndrumarea d-nei educatoare, Maria Ungureanu.Copiii au avut oportunitatea de a descoperi minunile lumii cărților printr-un tur al bibliotecii, unde au fost familiarizați cu universul cărților și al lecturii. O parte din program a inclus lectura cărții ,,Elmer în zăpadă" de David Mckee ,care i-a captivat pe cei mici cu povestea sa plină de culoare și fantezie.
O parte specială a acestei experiențe a fost momentul în care copiii au fost invitați să-și exprime creativitatea prin intermediul hârtiei multicolore, inspirați de personajul iubit din cartea ,,Elmer în zăpadă".
Cu entuziasm și imaginație debordantă, micuții au aplicat bucăți de hârtie pe conturul unui elefant, reprezentându-l pe îndrăgitul Elmer.
În continuare, copiii au avut ocazia de a învăța lucruri noi despre păsări, prin intermediul informațiilor prezentate și a filmulețelor educative. Această experiență i-a sensibilizat și mai mult în privința naturii și a ecosistemului înconjurător.
Ultima parte a activității a constat în sesiuni de colorat, unde copiii și-au exprimat liber creativitatea, dând viață desenelor lor. Fiecare creație a fost apreciată și încurajată, promovând astfel încrederea în sine și spiritul de echipă.
Pentru a marca această experiență unică, toate desenele realizate au fost colectate și transformate în broșură personalizată , sub forma unei cărți dedicate grupei ,,Scufița Roșie". Acest gest a avut menirea de a întări legătura copiilor cu lumea cărților și de a le oferi o amintire de neuitat din această zi specială.Vizita la biblioteca publică a fost o experiență educativă și plină de bucurie pentru copiii de la grădinița ,,Andrieș", contribuind la formarea lor ca cititori pasionați și indivizi creativi în devenire.















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu