joi, 15 februarie 2024

 La data de 14 februarie, în cadrul Clubului raional de lectură Hîncești, a avut loc discuția cărților: „Zbor frânt” și „Ignat și Ana” de Vladimir Beșleagă. Au participat bibliotecari și adulți din localitățile raionului.
În fiecare om trăiesc, într-o încolăcire strânsă, prezentul, trecutul și viitorul. Poate de aceea bucuria mare de astăzi își are ecoul într-o mare durere de ieri. Zbor frânt e despre un tată și un copil. Dar tatăl de acum a fost și el copil. E o tortură pentru tatăl acesta să-și amintească cele ce-au fost atunci, cele ce-a trăit și a avut de suferit el. Însă o face în numele viitorului: „Nu vreau ca fiul meu să sufere ceea ce-am suferit odinioară eu”
Ignat și Ana reflectă zbuciumul general uman din toate timpurile. Oare când omul nu s-a gândit la urmașul său, la cel care îi va continua viața, neamul ideea, fapta pe pământ? Romanul trezește multe întrebări, autorul ne invită să medităm. Mesajul instructiv al romanului pledează pentru trăinicia căsniciei, pentru orientarea tinerilor însurăței spre înfruntarea greutăților, căci cuibul conjugal nu presupune doar existența fără nori.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu