vineri, 15 decembrie 2023

 #Concurs_Demnitatea_Umană

Cititoarea Bibliotecii noastre, eleva clasei a IX -a- B din Liceul Teoretic ,,M. Sadoveanu” Hâncești, Valeria Darii s-a învrednicit cu Diplomă de Mențiune în cadrul Concursului Național de povești digitale „Demnitatea umană – valoare europeană”.
Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga” în parteneriat cu Ministerul Justiției, Săptămânalul „Florile dalbe” au organizat în perioada 25.09.2023 –12.11.2023 Concursul național de povești digitale cu genericul „Demnitatea umană – valoare europeană”, care s-a desfășurat pe întreg teritoriul țării noastre.
Scopul acestui concurs este de a dezvolta interesul copiilor pentru cunoașterea valorilor europene, aspirațiilor de integrare europeană, de a evidenția Demnitatea umană ca o valoare, care de-a lungul istoriei se regăsește în diverse forme, valoare care se află într-o permanentă evoluție și transformare în funcție de timpul și societatea la care ne raportăm.
Aspectele demnității umane au fost reflectate în cele 29 de lucrări ale elevilor din clasele IX-XII din diverse localități ale Republicii Moldova. Cele 29 de video-uri prezentate au fost o dovadă elocventă că fiecare autor a încercat să-și prezinte viziunea proprie referitor la tema propusă, exprimându-și propriile percepții, experiențe, demonstrându-și abilitățile creative, tehnologice, dar și competențele de analiză și interpretare a fenomenelor sociale.
Juriul din componența căruia au făcut parte: Viorica Grecu, consilieră, Cabinetul Ministrei Justiției, scriitorii Ion Anton, director, redactor-șef al Săptămânalului „Florile Dalbe”, (președintele juriului) și Claudia Partole, Doina Furculița, coordonatoare programe, Asociația Presei Independente (APi) au apreciat creativitatea și originalitatea video-urilor prezentate.
Felicitări ,Valeria Darii și mult succes în cadrul altor concursuri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu