joi, 9 iulie 2020

La data  de 7 iulie 2020,  bibliotecarii Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu și cei din raioanele arondate Criuleni, Hîncești, Ialoveni, Strășeni, au participat, la un curs livrat de dr. Mariana Harjevschii, tematica fiind de actualitate - respectarea dreptului de autor în comunicarea operelor literare pe online.
S-a accentuat faptul că există riscul ca „utilizarea loială”- concept utilizat în special în legislația americană, a textelor protejate prin drept de autor să fie „debatable”- oricât de nobil, de necomercial și de non-profit ar fi scopul utilizării operelor literare, a operelor derivate și a operelor integrante, nu întotdeauna acest lucru este perceput sau interpretat la fel de deținătorul dreptului de autor (scriitor, editură etc).
Bibliotecarii au fost atenționați să trateze cu maximă seriozitate și responsabilitate chestiunea privitoare la respectarea dreptului de autor, pentru asigurarea unei corecte și oneste comunicări în mediul online a operelor pe care le deținem.
Valentina PlamadealaNadejda Mascautanu, Nadejda Padurea, Tatiana NeagaINa AgachiSvetlana Andritchi, Borodatii Tatiana, Lilia Iov Donica, Liuba CiobanuTincu AureliaMaria BuzăMaria BurcovschiiDiana CoreţchiScelcikova Margarita, Angela Vintila, Liliana Manoilova, Ludmila DogotariSvetlana GumeniAliona NosatîiAlina BalanescuStela Tymofti BarbalatCristina EnachiLilia GîţuValentina CiresAnastasia MoldovanuSergiu CojocaruLudmila Odobescu-BujorSilvia AntufievLiliana JucLudmila Capița, Angela Bivol










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu