marți, 8 mai 2018

„La Izvoarele Înțelepciunii”, faza raională.

Sâmbătă, 5 mai, în incinta Bibliotecii publice raionale „ÎPS Antonie Plămădeală” s-a desfășurat ediția a 28-a a concursului republican „La Izvoarele Înțelepciunii”, faza raională. Această ediție a fost consacrată clasicului literaturii române Ioan Slavici de la a cărui naștere s-au împlinit 170 de ani. Participanții, elevi din gimnaziile și liceele raionului Hîncești, 25 la număr, au avut de înfruntat trei probe de concurs: Test (alegerea unei variante corecte de răspuns); Universul creației lui Ioan Slavici; Recunoaște-ți opera după un fragment propus.
Concursul a decurs într-o atmosferă caracteristică acestor
activități. Concurenții au fost bine pregătiți de către profesorii de limba și literatura română, bibliotecari din bibliotecile publice și cele școlare. Răspunsurile au fost pe măsura așteptărilor organizatorilor. Juriul a avut o competență adecvată și demnă de creația scriitorului Ioan Slavici care este un nume de rezonanță a literaturii române, maestru neîntrecut al narațiunii de lectură populară.
De premiul mare în acest concurs s-a învrednicit Coteț Gabriela Anastasia, LT „Mihail Sadoveanu” Hîncești. Pe locul I s-au plasat Stratu Magdalena, LT „Ștefan Holban”, Cărpineni și Rotaru Virginia, GM Boghiceni. Cu diplome de gradul II au fost decernate Frumusachi Victoria, GM Bălceana și Secrieru Maria Eliza, LT „Ștefan Holban”, Cărpineni. Diplome de gradul III au fost oferite Anei Maria Lozovoi, LT „Universum”, Sarata Galbenă, Mariei Chiriac, GM „Alexandru Donici”, Ciuciuleni și Dianei Luncașu, GM; „Constantin Tănase”, Nemțeni. În faza republicană vor participa Coteț Gabriela Anastasia și Virginia Rotaru.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu