luni, 23 ianuarie 2017


                         „Mihai Eminescu în spațiu și timp”


         Cu acest generic la filiala de carte românească a bibliotecii publice „ÎPS Antonie Plămădeală”, vineri, 13 ianuarie, a fost sărbătorit cel care a stârnit o adevărată revoluție în literatura română, care este și va rămâne pentru totdeauna marele poet al românilor, dar și un mare patriot, iubitor al poporului simplu, prețuitor al tezaurului nostru folcloric, un adevărat „părinte” al limbii române, pe care a avut grijă s-o șlefuiască, să-i dea o strălucire aparte.

Elevi din mai multe instituții de învățământ au recitat poezia scrisă de poet și despre poet. A derulat şi un filmulet despre viata si activitatea poetului .
Au fost admirate cu o deosebită plăcere surorile Doina și Dumitrița Vâlcu, ambele eleve a liceului „Mihail Sadoveanu” care au recitit frumoasele și încărcătoarele versuri unite într-un minunat colaj și au mângâiat auzul celor prezenți cu duioasele romanțe „Seara pe deal”, „Pe lângă plopii fără soți” și altele. Majoritatea celor prezenți au dat o dovadă de vastă cunoaștere a creației poetului, iar cei mai buni: Gospodinov Livia, Ungureanu Gabriela, și surorile Doina și Dumitrița Vâlcu au fost decernati cu diplome și cărți.
„Cunoașterea operei sale este cel mai sincer și de preț omagiu adus poetului. Vă îndemnăm să luați chiar azi în mâini un volum de versuri eminesciene și să vă lăsați furați de frumusețea ce vi se va deschide…”





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu