vineri, 11 decembrie 2015

,,Veacuri de calvar ,,- lansare de carte despre deportările staliniste

              Iubitorii de carte și lectură s-au adunat la Biblioteca de carte romanească unde au avut ocazia să facă cunoștință cu o nouă apariție editorială  și anume ediția revizuită a cărții ,, Veacuri de calvar,,. Autorii au donat citeva exemplare bibliotecii noastre , care vor fi puse la dispoziția cititorilor.
              Cartea cuprinde lucrări ale scriitorului roman Isidor Doctoreanu , care este și coordonatorul lucrării , Maria Cultuclu, Constantin Mitachi, și Boris Vasiliev. La evenimentul de lansare au fost prezenți doar doi co-autori - Isidor Doctoreanu din Romania și Constantin Mitachi din or.Hincesti, ceilalți doi trecînd recent în neființă .
              Cu mare emoții , Constantin Mitachi , presedintele Organizatiei veteranilor , a făcut o retrospectivă a acestor timpuri , care l-au determinat să aștearnă în scris momentele dureroase prin care a trecut , povestind despre oamenii patrioti care ,, mergeau pe tăișul baionetei,,punîndu-și viața în pericol pentru idealurile naționale , despre organizațiile antisovietice . 
             





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu