joi, 13 noiembrie 2014

      
                          Vizită de documentare în România
Interferenţe culturale
     În perioada 06-10 octombrie 2014, 38 de bibliotecari din Republica Moldova, reprezentanți ai bibliotecilor publice raionale, orășenești și comunale au fost într-o vizită de documentare în bibliotecile din România, or. București. Această vizită a fost organizată de Ministerului Culturii Republicii Moldova și grație susținerii financiare a Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni, și în parteneriat cu IREX Moldova prin Programul Novatecă.
Vizita a fost foarte bine organizată, am vizitat Biblioteca Metropolitană din București, Biblioteca Central Universitară, Biblioteca Națională a României, Biblioteca Academiei de Științe etc.   Am avut o întâlnire și o discuție foarte frumoasă și utilă cu reprezentanții Biblionet, România, în cadrul căruia dânșii și-au împărtășit reușitele, dar și erorile pe care le-au comis . Am primit și niște sfaturi prețioase cum atragem APL și utilizatorii în bibliotecă, prin ce mijloace, surse etc.

Pentru noi au fost organizate și multe activități socio- culturale: Muzeul Țăranului, Muzeul de Istorie.     
       La finalul vizitei de studiu, au fost înmânate diplome de participare la proiect din partea directorului adjunct al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, dl. Nicolae Brânzea, fiind întâmpinaţi de mesajul transmis din partea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.
        Oriunde ne-am afla biblioteca este locul care ne păstrează amintirile, ne delectează sufletul, ne farmecă cu mulţimea de tezaure ce așteaptă fără răgaz răsfoite.




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu