Pagini

vineri, 28 mai 2021

 Biblioteca Publică Raională „ÎPS Antonie Plămădeală” a găzduit ieri, 27 mai, o întâlnire cu scriitorul Nicolae Spătaru, care vine din dulcea Bucovină cu dorul de-a scrie pentru copii și adulți. Publicul prezent la întâlnire a avut ocazia să participe într-o discuție a cărții „Măștile lui Brejnev”. Acest roman este unul satiric, pe alocuri fantasmagoric, narațiune simplă care te face să-ți dorești să te mai întâlnești cu eroii săi. „Măștile lui Brejnev” este o ilustrare distopică a realităților sovietice, deoarece acele măști pot fi ușor luate drept lucrători ai KGB-ului, turnători sau simplă mulțime mânată de porniri ideatice. Proza lui Nicolae Spătaru mustește de viață și este astfel o demonstrație validă a faptului că scriitura basarabeană are greutate. Discuția acestei cărți a decis într-o atmosferă efervescentă cu opinii și impresii de-a dreptul pline de exaltare sinceră și emoții frumoase transmise publicului prezent. Prezența scriitorului a transmis bucuria revederii și a unei comunicări sincere. Ținem să mulțumim lui Nicolae Spătaru pentru prestația scriitoricească pe care o are în literatura română din Basarabia. Iar noi, bibliotecarele BPR Hâncești îi vom promova creația utilizatorilor noștri.


















 Pliant ,,Străzi sigure, străzi pentru viaţă"

Pentru vizualizare accesați linkul de mai jos👇

joi, 27 mai 2021

 Pe 25  mai, Directorul Bibliotecii Publice Raionale, ,ÎPS A.Plămădeală” Hîncești a participat la Conferința Internațională,, Biblioteca 3D- Dezvoltare,diversitate și durabilitate ”cu prilejul celebrării celor 120 de ani de lectură publică la Ohei cu comunicarea ,,Imaginea bibliotecii în societatea contemporană”.









vineri, 21 mai 2021

Întâlnire online cu Lucreția Bârlădeanu la Hâncești.

 Făcând abstracție de pandemie, cititorii de cărți au ocazia să se întâlnească virtual cu scriitorii de cărți. Frumoasă și caldă, plină de mistere a fost întâlnirea utilizatorilor din rețeaua de biblioteci Hâncești cu Lucreția Bârlădeanu. O scriitoare cu dorul românesc în suflet, care-și plimbă personajele din cărți de pe malul Nistrului pe malul Senei și, la fel, își plimbă existența între Chișinău și Paris. Cartea „Misterul de Est”, care, după opinia scriitorului Vladimir Beșleagă este „… este un eveniment cu adevărat remarcabil…” a fost discutată la întâlnire de elevi, studenți, profesori, bibliotecari și alte categorii de utilizatori de pe valea Cogâlnicului. Mesajul acestei cărți este plină de dragoste și mistere, și multe momente cu relevanță istorică. Cartea „Misterul de Est” i-a impresionat pe toți cei care au citit-o. I-a provocat la lectură, le-a trezit multe emoții. Impresiile împărtășite au fost impresionante cu expuneri coerente și satisfacții fericite după lectura acestei cărți. Fiecare dintre vorbitori au venit cu îndemnul de-a citi această carte pentru beneficiul sufletesc. Biblioteca Publică Raională „ÎPS Antonie Plămădeală” care a organizat această întâlnire le mulțumește tuturor celor care au participat: bibliotecarelor Lilia Andronic, Ecaterina Șușu, Silvia Lozinschi, Anastasia Roșca, profesoarelor de limba și literatura română, Axenia Ungureanu, Raisa Lozinschi, Zinaida Mardare, profesoară de geografie, elevilor: Cucereavâi Corina, Mâță Daniela, Alexei Ciornâi (LT Universum Sărata Galbenă) și Alina Furtună (LT Mihail Sadoveanu Hâncești). Întâlnirea a avut loc în cadrul Campaniei Naționale „Să citim împreună” inițiată de Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă” din Republica Moldova.












Code Lab la bibliotecă!!!

 Descoperă lumea IT prin joc!!!
Pe 20 mai,  la bibliotecă a avut loc o oră de coding.Copiii au învățat elementele de bază ale programării, grafica sa distractivă, intuitivă și instrucțiunile ușor de urmat, le-a format copiilor noi abilități de formare.













joi, 20 mai 2021

Singurătatea în rețea. 10 reguli ale securității virtuale pentru copii.

Pentru vizualizare accesați linkul de mai jos👇

https://fb.watch/5AGZ4C7eSI/

luni, 17 mai 2021

UE - MOLDOVA împreună mai puternici!!

Adresăm mulțumiri Europe Cafe pentru contribuție materială în susținerea activităților organizate în cadrul Centrului de Informare al Uniunii Europene din Biblioteca Publică Raională ,, Î PS Antonie Plamadeală ,Hîncești!!!







joi, 13 mai 2021

ÎNTÂLNIRE CU CARTEA PENTRU COPII

 Impresionanta întâlnire care a avut loc pe 12 mai,  cu scriitorul Nicolae Rusu a fost organizată de BPR „ÎPS Antonie Plămădeală” la care au participat utilizatorii copii ai bibliotecilor publice de pe valea Cogâlnicului și satelor aferente municipiului Hâncești. Activitatea s-a produs în cadrul Campaniei Naționale „Să citim împreună” pe platforma ZOOM. Copiii au avut ocazia să comunice online cu unul din cei mai talentați prozatori din Basarabia. Nicolae Rusu este un narator de excepție, creația lui este simplă și pe înțelesul tuturor. Prozatorul ne-a destăinuit că este pentru prima dată când participă online la întâlnire cu cititorii. În discuție a fost cartea pentru copii „Șezătoarea”, o carte în care se descrie viața animalelor de la o menajerie. Autorul dezvăluie în momente amuzante activitatea de zi cu zi a animalelor care se aseamănă foarte mult cu cea a oamenilor. Copiii au adresat multe întrebări la care scriitorul a dat răspunsuri interesante pentru ei. La întâlnire au fost prezenți și clasa a IV-a de la LT „Mihail Sadoveanu” din Hâncești care, la fel, a fost antrenați în discuție, și au venit cu impresii despre carte. Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă caldă și prietenoasă. Copiii au rămas profund impresionați de prestația scriitorului Nicolae Rusu. Noi, organizatorii le mulțumim tuturor participanților și în special d-nei Maria Harea de la Biblioteca Națională „Ion Creangă” din Republica Moldova.