30 octombrie . Deep AI este o platformă versatilă care oferă un spectru larg de instrumente bazate pe inteligență artificială, concepute pentru diverse aplicații creative și practice. Platforma excelează în generarea de imagini, videoclipuri și muzică de înaltă calitate, ceea ce o face o resursă valoroasă atât pentru artiști, creatori de conținut, cât și pentru dezvoltatori.
Adresa: or. Hincesti str. M-t Varlaam 1. MD-3401 r-n Hincesti Republica Moldova.
Pagini
joi, 31 octombrie 2024
miercuri, 30 octombrie 2024
luni, 28 octombrie 2024
Donația de carte românească a ajuns în raionul Hîncești!
La data de 25 octombrie, Direcția Cultură și Turism Hâncești, în persoana specialistului principal Valentina Cotorobai, și Biblioteca publică raională, în persoana directorului Tatiana Darii, au recepționat donația de carte din partea Guvernului României. Lotul de carte, în număr de 9720 de exemplare, a fost transportat în Hâncești și urmează să fie repartizat la bibliotecile teritoriale. Fiecare bibliotecă va primi câte 7 colete cu cărți din diferite domenii. În acest sens, aducem mulțumiri Consiliului Raional care ne-a oferit transport și Biroului de Probațiune Hâncești pentru susținere și colaborare.
vineri, 25 octombrie 2024
Scriitorul Arcadie Suceveanu s-a întâlnit cu cititorii săi din Cărpineni
La data de 24 octombrie, în cadrul Campaniei Naționale de promovare a lecturii "Să citim împreună", în com. Cărpineni s-a desfășurat o întâlnire a cititorilor cu scriitorul Arcadie Suceveanu, organizată de Biblioteca publică din localitate, în persoana bibliotecarelor Maria Nemțeanu și Teodora Ciugureanu, împreună cu LT "Ștefan Holban". Alături de scriitor au fost Maria Harea, șef secție Biblioteca Națională pentru Copii "Ion Creangă" și coordonatoarea neobosită a acestei campanii, Tamara Macari, directorul LT "Ștefan Holban", Elena Zaițev, metodistă în Biblioteca publică raională, Lilia Șterbeț, bibliotecară în Biblioteca publică raională, precum și elevi, profesori și bibliotecari din localitățile învecinate. Elevii au recitat poezii din cartea "Terasa galbenă", promovată în cadrul acestei campanii de lectură, dar și din alte cărți ale lui Arcadie Suceveanu, au prezentat mai multe numere muzicale și au interacționat cu scriitorul adresându-i întrebări. Bibliotecarele în biblioteca publică Cărpineni au prezentat o revistă bibliografică și împreună cu scriitorul au acordat diplome celor mai activi cititori ai bibliotecii. Arcadie Suceveanu a remarcat buna pregătire a elevilor grație colaborării bibliotecii cu instituția de învățământ și le-a mulțumit pentru primirea caldă, cu pâine și sare. A fost un eveniment deosebit de frumos și de impact, precum și o ocazie de a aduce un scriitor aproape de public, ceea ce face din Campania "Să citim împreună" o adevărată sărbătoare literară.
joi, 24 octombrie 2024
Azi, în cadrul rubricii ,,Lecturi cu impact”, susținută de Elena Zaitev, metodistă în Biblioteca Publica Raionala ÎPS Antonie Plamadeală" Hîncesti, vă recomandăm spre lectură cartea ,,Numai cu fiica mea”, de Betty Mahmoody împreună cu William Hoffer. Vă așteptăm cu drag să împrumutați această carte!
Pentru vizualizare accesați linkul de mai jos 👇
Reprezentanții Bibliotecii raionale – prezenți la inaugurarea expoziției ”Invizibili printre noi”
La data de 23 octombrie, în Sala ”Constantin Stere” din incinta Consiliului raional, s-a desfășurat un eveniment de marcare a Zilei Europene împotriva traficului de ființe umane, instituită de către Comisia Europeană în anul 2007, și lansarea Expoziției Figurinelor ”Invizibili printre noi”, organizate de Guvernul R. Moldova, IOM UN Migration și Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei. La activitate au participat șefi ai serviciilor desconcentrate, primari și asistenți sociali, Direcția Cultură și Turism fiind reprezentată de Valentina Cotorobai, specialist principal, Tatiana Darii, directorul Bibliotecii publice raionale, și Elena Zaițev, metodistă. În deschiderea evenimentului, moderat de vicepreședintele raionului Aliona Grigoraș, care este și președinta Comisiei Teritoriale pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, cu un mesaj de salut a venit președintele raionului Iurie Levinschi, după care au vorbit despre fenomenul traficului și măsurile de combatere: Lilia Pascal, șefa Direcției drepturile omului și cooperarea cu societatea civilă al Secretariatului Permanent al CN CTFU, Ianic Manea, ofițer de investigații la Centrul de Combatere a Traficului de Persoane, Rodica Moraru, șefă adjunctă de Direcție la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Diana Donoagă-Certan, coordonatoare de program la Misiunea Organizației Internaționale în Moldova, precum și Vera Bîstrițchi, pedagog la Centrul de Asistență și Protecție a Victimelor și Potențialelor Victime ale Traficului de Ființe Umane. Aliona Grigoraș a menționat că în r. Hâncești sunt întreprinse diverse măsuri la nivel de instituții în vederea informării populației și prevenirea situațiilor de trafic, menționând aportul Bibliotecii publice raionale și a bibliotecilor din teritoriu în promovarea campaniei de informare și realizarea obiectivelor Zilei Europene de Combatere a Traficului de Ființe Uman.
marți, 22 octombrie 2024
Traficul de ființe
Pentru vizualizare accesați linkul de mai jos 👇
Biblioteca Publica Raionala ÎPS Antonie Plamadeală" Hîncesti
Traficul de ființe – în vizorul instituțiilor de bibliotecă
La data de 18 octombrie, a fost marcată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane, iar pe parcursul săptămânii curente, în perioada 14-28 octombrie, la nivel național s-a desfășurat Campania națională ”Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”. În acest context, în Biblioteca publică raională, s-a desfășurat o activitate cu genericul ”Stop traficului de ființe umane – ai dreptul să trăiești în siguranță”, organizată în comun cu Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor și Biroul de Probațiune Hâncești. Astfel, psihologul Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor, Olesea Roșca, a prezentat informații la temă, vorbindu-le celor din public despre pericolul acestui fenomen tot mai răspândit în lume și în țara noastră – traficul de ființe. Psihologul s-a referit la aspecte precum scopul traficului de ființe (muncă forțată, exploatare sexuală, cerșetorie, furt etc), modalitățile de recrutare a victimelor și unde pot apela acestea după ajutor (ambasadă, oficiu consular, Centrul de Apel MAE). Despre traficul intern și extern, dar și importanța de a pleca la muncă legal a vorbit Angela Șestacov, șefa Biroului de Probațiune Hâncești, iar directorul Bibliotecii publice raionale, Tatiana Darii, a prezentat expoziția de carte tematică, cu genericul ”Stop violență – ai dreptul să trăiești în siguranță”, și resursele de bibliotecă la tema traficului, puse la dispoziția publicului. Specialistul Principal al Direcției Cultură și Turism Hîncesti, Valentina Cotorobai a prezentat publicului prezent la eveniment materiale promoționale cu genericul: ,,Nu te lăsa ademenit(ă) de promisiuni și oferte prea avantajoase” din cadrul proiectului ,,Sporirea accesului grupurilor vulnerabile la informații privind riscurile traficului de ființe umane și serviciile disponibile pentru victime”. Campania de sensibilizare la tema traficului de ființe se realizează la nivel național al 13-lea an consecutiv, fiind o modalitate de a informa populația și a preveni noi cazuri de trafic. În acest sens, biblioteca este un partener strategic, organizând diverse activități, precum mese rotunde, concursuri de desene, discuții cu cititorii, difuzând filmulețe și realizând postere.