Pagini

sâmbătă, 22 iunie 2024

 #ClubulFemeicareinspiră

La data de 21 iunie, în cadrul Clubului "Femei care inspiră", inițiat recent în Biblioteca publică raională, bibliotecarele împreună cu voluntarele Centrului de Tineret și lucrătoarea de tineret Elena Golubnic, au participat la un master class de confecționare a florilor decorative din hârtie creponată, desfășurat de Maria Moraru, conducătoarea cercului Design vestimentar de la Centrul de Creație a primăriei Hâncești și profesoară la specialitatea Cusătoreasă la Școala Profesională Hâncești. A fost o activitate creativă și distractivă, prin intermediul căreia s-a urmărit scopul de a promova lucrul manual, de a dezvolta motricitatea și a socializa. Maria Moraru, prima invitată la Clubul nostru, a menționat că este foarte important să promovăm lucrul manual și să inspirăm și alte persoane să dorească să învețe lucruri noi! Această activitate este o oportunitate de a pune în valoare femeile creative din comunitatea noastră și să le determinăm să se dezvolte personal, să asimileze noi aptitudini și competențe!
Partener media al Clubului "Femei care inspiră" este Smile FM Moldova.



































 Costumul popular - izvor al frumusețeii și veșmântul sacru al națiunii

Pentru vizualizare accesați linkul de mai jos 👇







 Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită Ia, este marcată, în fiecare an, pe 24 iunie, iar în ultima duminică a lunii iunie se sărbătorește Ziua Națională a Portului Popular. Multe activități ale Bibliotecii publice raionale pun în valoare portul popular și ia - componentă principală a costumului nostru tradițional!



















joi, 20 iunie 2024

 Astăzi, în cadrul rubricii ,,Lecturi cu impact”, susținută de Elena Zaitev, metodistă în Biblioteca Publica Raionala ÎPS Antonie Plamadeală" Hîncesti, vă recomandăm cartea ,,Cum să facem față persoanelor toxice”, semnată de Dr. Tim Cantopher. Vă dorim lectură plăcută!

Pentru vizualizare accesați linkul de mai jos 👇