Pagini

miercuri, 29 mai 2024

 În weekend-ul care tocmai a trecut, bibliotecarele din Biblioteca Publică Raională ”ÎPS Antonie Plămădeală” Hâncești și cele din rețeaua raională de biblioteci publice au beneficiat de o excursie extraordinară în România, pe traseul Transfăgărășan-Sibiu-Sighișoara, cu vizitarea obiectivelor turistice, istorice și culturale. A fost fabulos! Călătoria a fost posibilă grație susținerii financiare din partea Centrului Sindical Ramural Teritorial Hâncești din domeniul Culturii, președinte Valentina Cotorobai, fapt pentru care ne exprimăm recunoștința. Asemenea escapade contribuie la consolidarea colectivului și la creșterea productivității la locul de muncă, depășirea blocajelor profesionale și evitarea situațiilor de stres în colectiv. A fost o experiență binevenită și suntem bucuroși s-o împărtășim cu voi!
















marți, 28 mai 2024

 Sâmbătă, 25 mai, la Biblioteca Națională pentru copii "Ion Creangă" s-a desfășurat cea de-a XXXIV-a ediție a Concursului Național de Lectură "La izvoarele înțelepciunii", consacrat poetului Vasile Romanciuc, la care au participat 67 de elevi din 34 de localități ale țării. La etapa republicană, din partea raionului Hâncești, au participat elevele LT "M. Sadoveanu" Sabina Mancaș (profesor îndrumător Aliona Rachiu), care a reprezentat Biblioteca publică raională Hâncești, și Doina Vîlcu (profesor îndrumător Galina Parfeni), care a reprezentat Direcția raională de Învățământ. Prestația elevelor hânceștene a fost la nivel, astfel încât Sabina Mancaș a ocupat locul I, iar Doina Vîlcu - locul II, fapt pentru care le felicităm cordial. Sabina Mancaș este calificată pentru etapa internațională, care va avea loc la Iași, România, la data de 6 iulie, la Biblioteca județeană "Gheorge Asachi". Mult succes, Sabina! Ne mândrim cu tine!








joi, 23 mai 2024

 Instruire online „Kahoot!” pentru bibliotecarii din Rețeaua Hîncești.

23 mai 2024. Kahoot! este o platformă gratuită de învățare bazată pe joc și tehnologie educatională. Lansat în august 2013 în Norvegia, Kahoot! este acum folosită de peste 50 milioane de oameni din 180 de țări. A fost proiectat pentru a fi accesibil la clasă și alte medii de învățământ din întreaga lume. Jocurile de învățare Kahoot! pot fi create de oricine, pe orice subiect și pentru elevi de toate vârstele. A câștigat rapid popularitate datorită faptului că se poate accesa folosind orice dispozitiv, calculator sau laptop care dispune de un browser web.








 Deschiderea evenimenului festiv de premiere în cadrul Concursursului Raional de Eseuri ,,Biblioteca de mîine în viziunea tinerilor” cu o piesă la pian interpretată de Mihaela Lilicu, Cărpineni

Pentru vizualizare accesați linkul de mai jos 👇





 Maria Jenaru – câștigătoarea Concursului raional de eseuri

La data de 22 mai 2024, în cadrul Bibliotecii publice raionale Hâncești, s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor și participanților la Concursul raional de eseuri ”Biblioteca de mâine în viziunea tinerilor”, aflat la prima ediție și inițiat de Biblioteca noastră cu scopul de promova imaginea bibliotecii în comunitate și de a stimula tinerii să-și expună viziunea referitor la biblioteca viitorului ca și instituție și transformările prin care ar dori să treacă pentru a corespunde așteptărilor lor. Eseurile au fost foarte interesante și creative, unele sugestii fiind de-a dreptul surprinzătoare, ca de exemplu: biblioteca să fie un centru cultural creativ, care să dispună de ateliere de programare la expoziții de artă digitală, cu găzduirea evenimentelor de conștientizare ecologică, cafenele sau zone de picnic în aer liber, cinema, ateliere de scriere creativă, dar și unde bibliotecarii să fie asistați de roboți. Este interesant că tinerii văd biblioteca ca un loc în care cartea tipărită să stea alături de cea digitală, unde tinerii să aibă acces la servicii inovative, să se reinventeze pentru a fi atractivă și să rămână un pilon puternic al societății. După o analiză atentă a lucrărilor, premiile sunt următoarele: Premiul Mare – Maria Jenaru, LT ”M. Sadoveanu” Hâncești, Locul I – Valeria Darii, LT ”M. Sadoveanu” Hâncești, Locul II – Adriana Vlas, GM Obileni, Andreea Erhan, LT ”M. Sadoveanu” Hâncești, Locul III – Daniela Mîță, LT ”Universum” Sărata Galbenă”, Marc Toloșniuc, LT ”Universum” Sărata Galbenă”, Sabina Mancaș, LT ”M. Sadoveanu” Hâncești, Premiul Special – Daniela Ungureanu, GM Mingir, Loredana Spatari, LT ”Universum” Sărata Galbenă”, Mihaela Lilicu, LT ”Șt. Holban”, Cărpineni, Nicoleta Zaporojanu, GM ”Cezar Radu” Leușeni, Ecaterina Grecu, BP Horjești, Mențiuni – Cătălina Pojoga, BP Ciuciuleni, Daniela Mamaliga, LT ”M. Sadoveanu” Hâncești, Ines Fuștei, LT ”M. Sadoveanu” Hâncești, Andreea Prozorovschi, LT ”M. Eminescu” Hâncești, Daniela Gonța, GM Drăgușenii Noi, Valeria Rusu, BP Pereni, Adelina Chiforișin, GM ”A. Guștiuc” Caracui, Maxim Baciu, GM Cățeleni. Toți participanții au primit diplome de gradul corespunzător, cadouri și cărți, care au fost înmânate de directorul Tatiana Darii. Le mulțumim tuturor participanților, bibliotecarilor și profesorilor îndrumători și îi așteptăm și la alte ediții ale concursurilor organizate de bibliotecă.