Pagini

vineri, 29 martie 2024

Biblioteca Publica Raionala ÎPS Antonie Plamadeală" Hîncesti deținătoarea premiului III în cadrul concursului organizațiilor sindicale primare ,,Promovarea Valorilor Europene prin sindicat "

 Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a organizat la data de 28 martie 2024, în incinta Palatului Republicii Gala organizațiilor sindicale primare. La eveniment au participa conducerea CNSM, președinți ai centrelor sindicale național-ramurale, lideri sindicali din toată țara, pentru a face totalurile campaniei „Organizația primară – energia mișcării sindicale”, lansată de CNSM acum un an.
De asemenea, au fost desemnați câștigătorii concursului organizațiilor sindicale primare care s-a desfășurat în perioada decembrie 2023 – martie 2024 și a avut drept obiectiv evidențierea și diseminarea bunelor practici, evaluarea potențialului organizațiilor sindicale primare.
CNSM au invitat la Gala organizațiilor sindicale primare reprezentanții partenerilor sociali și ai societății civile.
Alături de participanții la Gală, cu un program cultural variat, a fost Orchestra „Plai Moldovenesc” a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Ministerul Afacerilor Interne, Fanfara Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Ansamblul "Rebrenii" de la IPLT „Liviu
Obiectivele campaniei „Organizația primară – energia mișcării sindicale” s-au axat pe fortificarea potențialului organizațiilor sindicale primare de asigurare a drepturilor și garanțiilor salariaților, membri de sindicat, consolidarea capacităților activiștilor sindicali în procesul de recrutare, creșterea rolului centrelor sindicale național-ramurale în ghidarea organizației sindicale primare.
În cadrul campaniei, sindicatele au realizat mai multe acțiuni care au îmbunătățit cadrul legal în materia drepturilor sindicale, au condus la consolidarea capacităților liderilor sindicali, promovarea bunelor practici de activitate a organizațiilor sindicale primare. Totodată, a fost efectuat și prezentat studiul „Evaluarea activității organizațiilor sindicale primare”, elaborat și repartizat în toate organizațiile „Ghidul liderului organizației sindicale primare”.


















joi, 28 martie 2024

 La data de 27 martie, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, s-a desfășurat Simpozionul Național "Anul biblioteconomic 2023. Bibliotecile în susținerea incluziunii digitale, sociale și culturale a membrilor comunității". Tatiana Darii a prezentat comunicarea cu genericul:,, Managementul de bibliotecă, suport teoretic și practic pentru implementarea schimbării"

Pentru vizualizare accesați linkul de mai jos 👇

Azi, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, s-a desfășurat Simpozionul Național "Anul biblioteconomic 2023. Bibliotecile în susținerea incluziunii... | By Biblioteca Publica Raionala ÎPS Antonie Plamadeală" HîncestiFacebook





La data de 27 martie, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, s-a desfășurat Simpozionul Național "Anul biblioteconomic 2023. Bibliotecile în susținerea incluziunii digitale, sociale și culturale a membrilor comunității", la care au participat manageri și bibliotecari din toată țara: biblioteci naționale, publice, din instituțiile de învățământ superior, profesional tehnic, învățământ general și biblioteci specializate. La acest simpozion a participat și Biblioteca publică raională Hâncești în persoana directorului Tatiana Darii, metodistei Elena Zaițev și șefului serviciului Multimedia Elena Paladi. Directorul Tatiana Darii a prezentat tema: "Managementul de bibliotecă: suport teoretic și practic pentru implementarea schimbărilor", în cadrul căreia a menționat experiența și bunele practici din bibliotecile publice raionale Hâncești, Orhei, Căușeni, Rezina și Ialoveni. Simpozionul a reprezentat o ocazie în plus de a pune în valoare prioritățile profesionale ale anului 2023, care au fost realizate cu succes: transformarea și promovarea comunităților, implementarea serviciilor în sprijinul ODD-urilor etc.













luni, 25 martie 2024

Instruire online: „Microsoft Publisher” pentru bibliotecarii din Rețeaua Hîncești.

La data de 22 martie, a avut loc instruire online: „Microsoft Publisher”. Microsoft Office Publisher este programul pentru machetare (aranjare în pagină). Cu Microsoft Publisher se pot realiza fișiere mai puțin pretențioase, care necesită de obicei imprimare pe laser: invitații, broșuri, cărți de vizită, anunțuri, fluturași, pliante, prospecte, și mai puțin documente ce urmează a fi tipărite. Multitudinea de șabloane, scheme de culori, colecția de instrumente de lucru proiectate de programatorii softului, ajută mult utilizatorul la realizarea cu ușurință a documentelor și este o variantă mai ieftină față de programele consacrate din domeniul tehnoredactare.







vineri, 22 martie 2024

Copiii străzii – cum prevenim acest fenomen

     La 21 martie, a fost marcată Ziua Internațională a Copiilor Străzii. În acest context, în bibliotecă s-a desfășurat o activitate cu caracter informațional vizavi de abandonul de domiciliu al minorilor, organizat de Inspectoratul de Poliție Hâncești în comun cu Biroul de Probațiune, Centrul raional de Tineret și structura teritorială a Direcției Asistență Socială Hâncești, cu prezența mai multor elevi. Informația prezentată a scos în evidență factorii ce determină sporirea numărului de copii ai străzii și eforturile depuse de autoritățile în domeniu de a preveni asemenea cazuri. Grație acestor eforturi, în raionul Hâncești nu este înregistrat niciun copil al străzii. De asemenea, reprezentanții structurilor raionale prezente la activitate s-au expus referitor la măsurile ce trebuie luate pentru a proteja copiii de abandonul de domiciliu și de riscurile de a deveni victime ale violenței de stradă.