Pagini

vineri, 31 martie 2023

 La data de 29-30 martie a avut loc Atelierul pentru Coordonatorii Centrelor de Informare UE și ai Eurocluburilor din Republica Moldova.
Atelierul a fost organizat de Proiectul StratCom Moldova, Formatori: Ghenadie Cojocaru, Coordonator Rețea Centre de Informare UE și Euro cluburi și Raluca Costache, Lider de echipă, StratCom Moldova.
Agenda Atelierului a inclus următoarele subiecte: ‐ Activități tematice: Saptamana europeană a sportului, Ziua Limbilor Europei (ULIM, Soroca, Hincești), Ziua Mondială a Curățeniei (World Cleanup Day). Întâlniri Ambasadori: ”A cup of Europe” la Europe Cafe, vizite ale Ambasadorilor in raioane (Fălești, Comrat), Vizite ale Tinerilor Ambasadori Europeni în școli, Zilele Europei 2023 în Moldova , Aspecte metodologice în organizarea activităților dedicate Zielelor Europei 2023 și Prezentarea Ghidului de gestionare a Centrelor de Informare UE și a Euro cluburilor.
Atelierul a avut loc la ECO RESORT BUTUCENI.












 Instruire „Excel” pentru bibliotecarii din Rețeaua de biblioteci Hîncești.







29 martie 2023.  Simpozionul Anul Bibliologic 2022, ediția a XXXII-a cu genericul „Consolidarea relațiilor dintre bibliotecă și comunitate: premisă pentru dezvoltare și rezistență în timp”













 Activitate cu angajatele Inspectoratului de Poliție Hîncești

Pentru vizualizare accesați linkul de mai jos 👇

Biblioteca Publica Raionala ÎPS Antonie Plamadeală" Hîncesti




joi, 30 martie 2023

Sănătatea pentru toți – despre anxietate, calitatea apei și tuberculoză

La 28 martie, la Biblioteca publică raională s-a desfășurat o oră informativă în cadrul serviciului modern de bibliotecă ”Sănătatea pentru toți”, ghidat de bibliotecara Diana Balacci. Participanții la această activitate au fost beneficiarii Biroului de Probațiune Hâncești, care au fost însoțiți de consilierii din cadrul instituției, Anastasia Sava și Andrian Vatamanu. Astfel, psihologul Centrului Pritetenos Tinerilor CSPT ”Tineretul și Sănătatea”, Olesea Roșca, a vorbit despre anxietate - ce este aceasta, simptomele, cum ne afectează și cum o putem diminua, după care a rulat un filmuleț despre tulburările de sănătate mintală. În contextul Zilei Mondiale a Apei, reprezentanții CSP Hâncești, Alexandru Ceban și Tatiana Ioniță, au vorbit despre apa potabilă – importanța consumului adecvat de apă, bune obiceiuri pentru hidratarea corectă a organismului, mituri legate de consumul lichidelor, proprietățile apei potabile sigure, pericolul consumului apei necalitative sau contaminate și dezinfectarea corectă a surselor de apă potabilă. În final, în contextul Zilei Mondiale de Combaterea aTuberculozei, asistentul epidemiolog de la CSP Hâncești, Mihai Zlotea, a vorbit despre tuberculoză – simptome, factori de risc, metode de prevenire, profilaxie și tratament. Toate aceste informații au fost extrem de utile pentru toți cei prezenți, în vederea îmbunătățirii calității vieții.



















luni, 27 martie 2023

 24 martie, un interviu radiofonic cu poeta Diana Sava Daranuța, despre poezie, menirea unui poet și impresiile în urma Concursului raional al declamatorilor! Va dorim vizionare plăcută!

Pentru vizualizare accesați linkul de mai jos 👇

EcoFamily cu Diana Sava Daranuța | Invitata orei este Diana Sava Daranuța | By EcoFM




Biblioteca Publică Raională – gazda unui training organizat de Inspectoratul de Poliție din Hîncești

 24 martie, Biblioteca publică raională a fost gazda unui training cu genericul ”Comportamente și atitudini în context profesional”, desfășurat de Inspectoratul de Poliție Hâncești, cu participarea polițistelor din cadrul efectivului Inspectoratului. În deschiderea acestei mese rotunde, șeful-adjunct al IP Hâncești, Pavel Damaschin, a menționat scopul și obiectivele activității, după care directorul Bibliotecii raionale, Tatiana Darii, a făcut o prezentare a Bibliotecii, a serviciilor prestate utilizatorilor de bibliotecă, dar și o invitație la lectură, după care psihologul din cadrul instituției, Tatiana Simionel, le-a vorbit colegelor sale din cadrul IP Hâncești despre diferențele dintre o atitudine pozitivă și una negativă, cum putem să ne schimbăm atitudinea pentru a avea succes în viață și a depăși unele probleme, în vederea menținerii unui echilibru cu sine și lumea din jur, dar și a fi eficienți la locul de muncă și acasă, în activitățile cotidiene. În același context, s-au adus în discuție și unele cărți motivaționale, care se regăsesc și în colecțiile bibliotecii publice, participantele la training fiind invitate să exploreze fondul de carte din instituție și să revină și în cadrul altor activități ulterioare la bibliotecă. Trainingul dat este prima activitate organizată de IP Hâncești în comun cu biblioteca raională, între cele două instituții urmând a fi încheiat ulterior un acord de colaborare.