Pagini

vineri, 29 iunie 2018

Ebibliotecamea


Multumim mult Programului National Novateca pentru acordarea de materiale promotionale , furnizate bibliotecilor publice din raion ,care vor contribui substantial la promovarea serviciilor moderne de biblioteca .






Multumim mult Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova pentru acest nou material promoțional,elaborat in cadrul proiectului ,,Fii implicat”.



Servicii de guvernare electronice Atelier de follow-up.


În data de 19.06.2018  bibliotecarii au făcut o scurtă prezentare a activității lor în calitate de e-Ambasadori locali pe parcursul primei luni. Au fost relatate diverse istorii de succes, s-a discutat despre provocările și dificultățile pe care le au în oferirea accesului la e-Servicii. La final s-a înmânat certificate pentru participanți. Le dorim mult succes în continuare!
#EbibliotecaMEA.













Reforma cadrului Normativ-Regulatoriu al Industriei Turismului din R.M

Reforma cadrului Normativ-Regulatoriu al Industriei Turismului din R.M. discutata in incinta Bibliotecii Publice Raionale ,,IPS Antonie Plamadeala "Hincesti in data de 14 iunie.




miercuri, 13 iunie 2018

,, Clubul de animatie”

Filmuletul,,Dansul Fluturașilor” realizat de primul grup de copii din cadrul SMB ,, Clubul de animatie”




Biblioteca Publică Raională,,ÎPS A. Plămădeală”Hîncești , gazda unui seminar

Ieri,12 iunie, Biblioteca Publică Raională,,ÎPS A. Plămădeală”Hîncești , a fost gazda unui seminar de instruire pentru antreprenorii din 3 raioane:Hîncești, Leova și Cimișlia.Tema seminarului: DCFTA INFO BUSINESS:ÎNTREABĂ EXPERTUL, Acces la suport și finanțare pentru creșterea competivității afacerii și dezvoltarea companiei într-un mediu comtetitiv. Acest eveniment a fost sustinut financiar grație proiectului UE Vizibilitate și Comunicare pentru acțiunile referitoare la Implementarea Acordului de Asociere /Zona de Lider Schimb Aprofundat și Cuprinzător.





Atestarea a cadrelor bibliotecare

La data de 30 mai 2018, la Direcția Cultură și Turism Hincesti a avut loc ședința de atestare a cadrelor bibliotecare din raionul Hincesti.



Întîlnirea cu cel mai îndrăgit scriitor din Republica Moldova, Aurelian Silvestru.

La data de 29 mai 2018 utilizatorii bibliotecii publice „ÎPS Antonie Plămădeală” și a bibliotecii publice Stolniceni au avut ocazia să se întâlnească cu cel mai îndrăgit scriitor din Republica Moldova, Aurelian Silvestru. Activitatea s-a produs în cadrul campaniei naționale inițiate de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău „Să citim împreună”. Scriitorul a fost însoțit de bibliotecarii de la Biblioteca „Ion Creangă” cu biblioteca mobilă (biblioteca pe roți). S-a discutat despre cartea lui Aurelian Silvestru „Îngerii dispar în ploaie”. Întâlnirea a fost una așteptată și foarte interesantă pentru cei prezenți în sală. Utilizatorii acestor două biblioteci s-au expus pe marginea acestei cărți. Scriitorul Aurelian Silvestru le-a mulțumit elevilor pentru prezența lor impunătoare și pentru interesul lor față de creația sa.