Lansare de carte a poetul Grigore Șerban
,,Amprente prietinilor mei,,
La sfîrșitul săptăminii trecute a fost marcat un eveniment literar , desfășurat în incinta Școlii Profesionale din or. Hîncești și organizat de Biblioteca publica raională ,,Antonie Plămădeală,,. Este vorba de lansarea plachetei de versuri ,,Amprente,, de Grigore Șerban, băștinaș al s. Fundul Galbenei.
Locația nu a fost aleasă întîmplător , autorul ,,Amprentelor,,, o carte proaspăt ieșită de sub tipar , a activat mai mulți ani în calitate de profesor la Școala Profesională, la moment fiind domiciliat, în capitală. De aceea, poetul s-a arătat bucuros de faptul că anume elevii școlii vor fi primii care să-i cunoască și să-i citească poezia.
Grigore Șerban și-a amintit cu emoție despre anii cind a activat în această instituție, dar și despre primele încercări de a scrie,pe care le-a catalogat drept o joacă cu cuvintele, pe unde mai reușite, pe unde nu prea, astfel încît în 1998 a editat prima carte"Cuvinte de dor", după care a urmat ,,Cuvinte și dor", ,,Ecouri în inimă", din care a citit cîteva poezii . Prietenul său, scriitorul Constantin Lazăr, care a venit la această întălnire însoțit de o pleiadă de oameni de artă - maestrul Sandu Cupcea, interpretul de muzică folc și cobzarul formației ,,Ștefan Vodă,, originar din r. Hancești, George Afroni,epigramistul Efim Tarlapam și consoarta sa prozatoarea Zina Cenușă, precum și președintele Asociației Culturale,,Vasile Militaru,, Maria Șalaru a menționat că a gîndit un nou proiect pe care l-a numit ,,Academia Europeană pentru Cultură și Artă,,. ,,Azi vorbim despre cultura cuvîntului lui Grigore Șerban.
Prozatoarea Zina Cenușă și-a exprimat admirația față de poezia lui Grigore Șerban,totodată prezentînd noua sa carte ,,Să ma vadă mama". La fel și Efim Tarlapam a venit cu apariție editorială nouă, antologia cronologică a aforismului romanesc ,,În imperiul unei fraze", din care a citit cîteva perle aforistice, delectînd publicul și cu cîteva epigrame prin intermediul cărora și-a propus să realizeze o terapie prin rîs pentru cei prezenți,inclusiv pentru poetul Grigore Șerban,care se confruntă cu probleme de sănătate.Și Maria Șalaru a apreciat profunzimea și înțelepciunea versurilor poetului, după care a prezentat cîteva lucrări semnate de Vasile Militaru: ,,Divina Zidire", ,, Psaltirea în versuri", ,, Vorbe cu tîlc", donind cîte un set de cărți Bibliotecii Publice raionala,,Antonie Plămădelă" și Scolii Profesionale.
În final, a fost lansat și un concurs de creație proprie pentru eleviiprezenți, cîștigătorul alegîndu-se cu un premiu bănesc și cartea ,,Amprente,, cu autograful poetului Grigore Șerban.